Esimene tibukene

Mul on rõõm Teile teatada, et avan NUKU teatri kohvikus oma esimese näituse! FB Event asub SIIN

PRESSITEADE
5.02.2015
NUKU teater ja muuseum

Fotonäitus „Mood see kikivarvul käib” näitab eesti lastemoodi

12. veebruaril avatakse NUKU teatri kohvikus lastemoe fotonäitus „Mood see kikivarvul käib”. Näituse fotode autor ja näituse koostaja onfotograaf Jaana Süld.

„Minu kaamera ette on sattunud palju eesti lasteriietetootjate rõivaid. Kõik nad on pisikesed alustavad ettevõtted, kes püüavad suurte tööstuste kõrval turul olla,“ kirjeldab Jaana Süld koostööd lasteriietefirmadega.

Näitusel „Mood see kikivarvul käib” on fotodel avaldatud osa eesti lasterõivaste brändidest, näiteks Mimi Disain, Bluebird ja Merle Lõhmus Unique. Lisaks on fotosid ka mitmelt välismaiselt brändilt.

Jaana Süldil on oma fotostuudio Toompeal, tema töid on avaldatud paljudes ajakirjades ja ajalehtedes. Ta on olnud NUKU teatri fotograaf üle kaheksa aasta. Just tänu nukuteatrile on Süldist saanud pühendunud laste- ja lastemoe fotograaf. Oma esimese isikunäituse otsustaski ta seetõttu avada NUKU teatris – see on talle südamelähedane ja sümboolne koht. Teatri jaoks on sellise sisuga näitus uus, kuid tundes Jaana Süldi tegemisi juba mitu aastat, oli näituse vastuvõtmine rõõm.

Lasterõivaste disainer Merle Lõhmus sõnab, et lastele loodud mood peab olema esteetiline, eetiline ja tekitama lastes soovi riideid uhkustundega kanda, et seeläbi väärtustada ennast ja teisi enda ümber. Tal on  hea meel, et just selline on Eestis loodud lastemood ning ta usub, et avatav fotonäitus aitab neid väärtusi edasi kanda.

Fotonäituse avamine toimub 12. veebruaril kell 16.00 NUKU teatri kohvikus. Kohal on ka väikesed modellid ja lasteriiete tootjad. Näitus jääb avatuks 30. aprillini.

Lisainfo
Jaana Süld
tel nr 511 2722

Teate koostas:
Hannele Känd
NUKU teatri ja muuseumi kommunikatsioonijuht
5669 8839 / 6679509
hannele.kand@gmail.com

Kommenteeri

Teie e-maili aadressi ei avalikustata. Nõutud väljad on märgitud *